Email

orviszenica@gmail.com

Adresa

Sarajevska 249

Orvis d.o.o.

Preduzeće Orvis d.o.o. Zenica utemeljeno je 1992. godine, poslovno aktivno od 1993. Preduzeće se za vrlo kratko vrijeme profiliralo kao pouzdan i kvalitetan proizvođać vatrostalnih materijala za industriju i kućanstvo i materijala za završne radove u građevinarstvu. Poslovnom odlukom 1997. godine započeta je realizacija projekta izgradnje postrojenja za proizvodnju građevinskih i vatrostalnih materijala. Od 1997. godine do danas preduzeće je uz stalna poboljšanja razvilo čitavu paletu proizvoda namijenjenih građevinarstvu i vatrostalstvu koji čine robne marke ORBET i ORMAL – od temeljnih premaza,preko vatrostalnih betona, maltera i gitova za vatrostalnu industriju do završnih slojeva za fasadne radove i industrijske podove (ferobetone) u građevinarstvu. Kvalitetni i stručni ljudi, visoka razina znanja, tehnološka rješenja, fleksibilnost prema potrebama kupaca predstavljaju osnovne prednosti naše kompanije. Naše vrijednosti su i inovativnost, praćenje trendova u razvoju novih materijala, želja za usavršavanjem, poduzetnost, odgovornost, timski rad i visoka profesionalnost. Uz visoku kvalitetu naših proizvoda najvećim svojim uspjehom smatramo lojalnost naših kupaca. Vjerujemo da je ona rezultat našeg razumijevanja njihovih konkretnih potreba, visoke kvalitete proizvoda, povoljnih cijena i uvjeta poslovne suradnje te uspješnog prilagođavanja zahtjevima tržišta. Brojni kupci prepoznali su nas kao poželjnog partnera i poklonili nam svoje povjerenje. U našem poduzeću poslujemo prema načelima održivog razvoja. Racionalnim korištenjem prirodnih resursa i komponenti.

Naša vizija

Kvalitetom, znanjem i stručnošću želimo stvoriti prepoznatljive domaće brandove u oblasti, te kao takvi biti prvi izbor kupcima na bosanskohercegovačkom i regionalnom tržištu.

Naša misija

Naša je misija kupcima pružiti proizvod i uslugu vrhunske kvalitete koji će zadovoljiti sve njihove potrebe i očekivanja. Odnose sa kupcima baziramo na prepoznavanju i uvažavanju njihovih specifičnih potreba u cilju izgradnje povjerenja i suradnje.

Strateški cilj

Strateški cilj preduzeća Orvis d.o.o. Zenica je čvrsto se pozicionirati kao jedna od vodećih bosanskohercegovačkih i regionalnih firmi za proizvodnju visokokvalitetnih vatrostalnih i fasadnih materijala, građevinskih ljepila i posipa za industrijske podove.

30 godina sa Vama

Brojni kupci prepoznali su nas kao poželjnog partnera i poklonili nam svoje povjerenje.
Proizvodnjom građevinskih i vatrostalnih materijala u kontinuitetu ispunjavati očekivane zahtjeve kupaca i primjenjive regulative po tržišnim cijenama i u dogovorenim rokovima, uz stalno poboljšavanje efektivnosti sistema upravljanja kvalitetom.”
“Pronalazimo rješenja za smanjenje rizika od svih potencijalnih opasnosti sa ciljem zaštite zdravlja i resursa.”

 

Određenja politike sigurnosti i zaštite zdravlja ostvarujemo na sljedeći način:
– svi relevantni regionalni, državni i europski zakoni i propisi koji se odnose na područje radnih i socijalnih prava, zaštite na radu, zaštite od požara, zaštite okoliša su kod nas identificirani i poštovani.
“Djelujemo odgovorno prema okolišu i stremimo održivom razvoju.”

 

Određenja okolinske politike ostvarujemo na sljedeći način:
– svi okolinski aspekti i okolinski utjecaji koji su vezani za naše proizvode i procese su prepoznati i ocijenjeni;

 

– svi relevantni regionalni, državni i europski zakoni i propisi koji se odnose na zaštitu okoliša su kod nas identificirani i poštovani;

 

– svi procesi naše organizacije koji imaju značajan okolinski uticaj, mjere se i ocijenjuju, kako bi se negativni okolinski uticaji sveli na najmanju moguću mjeru, a pozitivni još poboljšali